Feed URL:

Wed, 14 Aug 2019 4:02:38 EDT
Op deze website vindt u informatie over alle ontwikkelingen in en rondom Hoofddorp. Wat vindt u van deze website? Kunt u informatie makkelijk vinden? Klik op de link hieronder en vul de vragenlijst in zodat de gemeente de website kan verbeteren. Uw gegevens blijven anoniem.

Tue, 13 Aug 2019 4:08:13 EDT
Gepubliceerd op: 
13 aug 2019

Fri, 9 Aug 2019 11:07:22 EDT

“Een vriendin van mij zingt liedjes met ouderen. Aangezien er zoiets niet in Westerkim bestond en er vraag naar was, ben ik dit zelf gaan doen. In principe duurt het zingen een uur, maar meestal is het zo leuk dat het anderhalf uur duurt. De inwoners zingen gezellig mee als ik orgel speel. Met name oudere mensen, waarvan sommigen al behoorlijk dement zijn, worden geraakt door muziek. Vaak weten ze nog zoveel liedjes uit hun hoofd, dat is gewoon mooi om te zien.

Wilma Groeneveld speelt wekelijks orgel tijdens het zanguur in het verzorgingshuis Westerkim in Nieuw-Vennep. Wilma doet al meer dan 30 jaar verschillend vrijwilligerswerk en laat zich door haar verminderde mobiliteit niet tegenhouden.

Fri, 9 Aug 2019 11:01:50 EDT

“Ik wil graag mijn ervaring en informatie over fibromyalgie delen met lotgenoten. Ik geef ze een steuntje in de rug. Vorig jaar heb ik een training gevolgd en nu ben ik gecertificeerd cursusbegeleider. Samen met vrijwilligers geef ik de cursus ‘Sterk met Pijn’ in Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de deelnemers groeien en steviger in hun schoenen staan.

Miranda Baak heeft sinds haar 21e fibromyalgie. Hierdoor heeft ze chronische pijnklachten en is ze vaak vermoeid. Miranda heeft in 2014 de eerste inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis​ georganiseerd. Een jaar later werd ze Coördinator van Noord-Holland. Nu bestaat haar team uit 6 vaste enthousiaste vrijwilligers. Landelijk zijn er zelfs 120 vrijwilligers.

Fri, 9 Aug 2019 8:38:40 EDT
Gepubliceerd op: 
9 aug 2019

Fri, 9 Aug 2019 2:51:04 EDT
Gepubliceerd op: 
9 aug 2019

Wed, 31 Jul 2019 9:00:22 EDT

Senioren, vrijwilligers, mantelzorgers: welkom op de Meer voor Elkaar informatiemarkt!

Meer informatie over langer zelfstandig wonen en fit ouder worden? Benieuwd naar activiteiten in uw buurt of vrijwilligerswerk? Op zoek naar mantelzorgondersteuning? Leren hoe het openbaar vervoer werkt? Meer weten over zorg en ondersteuning?

Beleef het op de informatiemarkt.

Datum: Zaterdag 19 oktober
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: Raadhuis in Hoofddorp

In de aanloop naar de informatiemarkt wordt het programma op deze pagina bekend gemaakt.


Tue, 30 Jul 2019 10:07:13 EDT

Lange tijd heb ik gezocht naar een parttime baan, maar vanwege mijn leeftijd lukte het niet. Helaas verslechterde mijn situatie zo, dat ik gebruik moest maken van de Voedselbank. En daar ontmoette ik leuke vrouwen en langzaam ontstond er een vriendschap.

Henneke Versteeg heeft een aantal jaar intensief gezocht naar een baan. Omdat dit moeizaam verliep, klopte ze aan bij de gemeente. Daar kreeg zij het advies om vrijwilligerswerk te gaan doen. Na enkele tegenslagen geeft ze elke maandagochtend een naaiklasje aan vrouwen van verschillende culturen.

Tue, 30 Jul 2019 7:03:42 EDT

Ik sta wekelijks in de kiosk van de kinderboerderij. Omdat ik in het winkeltje sta, maak ik veel contact met mensen. Ik ben een mensenmens en het is altijd reuze gezellig. Het is een leuke plek en de mensen die er komen zijn gek op beesten. Als er activiteiten zijn, zoals paaseieren zoeken, is het vaak druk en dan komt er nog een vrijwilliger bij. We staan dan met z’n tweeën in de kiosk. Het zijn allemaal aardig mensen met het hart op de juiste plek.

Carla Beenakker doet al jaren vrijwilligerswerk en is daarom verkozen tot dorpskoningin. Carla zet zich op verschillende manieren in. Ze helpt bij activiteiten in het wijkgebouw en serveert daar avondeten. Ook organiseert ze elke donderdag een creaclub in Het Buurthuis in Getsewoud en werkt ze als vrijwilliger op kinderboerderij Dierenvreugd in Nieuw-Vennep.

Thu, 25 Jul 2019 10:41:45 EDT

"Ik help bij het regelen van het verkeer tijdens de avond4daagse in Nieuw-Vennep en doe ieder jaar klusjes bij mensen voor NLDoet. Ook help ik mensen met een beperking bij het paardrijden. De afwisseling en het contact met andere mensen vind ik heel erg leuk. Dat geeft mij voeldoening!"

Caroline Schaad doet al 30 jaar vrijwilligerswerk.

Got a web page? Want to add this automatically updating news feed? Just copy and paste the code below into your HTML.